İş'te Gençler Projesi "Yaygınlaştırma" Toplantısı Gerçekleştirildi
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Anadolu Gençlik Federasyonu’nun düzenlediği,T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı ve Sivil Toplum Diyaloğu ile “ Sivil Toplum Destek Parogramı-VI (CSD-VI)” kapsamında gerçekleştirilen “İŞ’TE GENÇLER” isimli projenin faaliyetlerinden biri olan "Yaygınlaştırma Toplantısı" 23.06.2022 tarihinde Altınel Otel'de gerçekleştirildi.
Toplantı Anadolu Gençlik Federasyonu Genel Başkanı ve Proje Koordinatörü Mesut KARAAĞAÇ'ın konuşmasıyla başladı. Konuşmasında, Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinde hem Türkiye'nin hem de Macaristan'ın ön yargılarından ve endişelerinden bahsetti.Macaristan'ın Türkiye'nin AB üyelik sürecini desteklemesinin olumlu sonuçlar doğuracağını söyledi.
Daha sonra Proje akademisyenlerinden Doç Dr.Hüsne Demirel, proje faaliyetlerinden "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne Bakışı Anketi"nin sonuçlarını anlattı. Anket formundaki sorulardan bahsetti. (Avrupa Birliği'ne katılmak isteme nedenleri vb.) Ankete katılanların yüzde 59'unun erkek, yüzde 40'ının kadın olduğunu söyledi. Ankete katılan kişilerin eğitim düzeyinin yüksek olduğunu bu nedenle araştırmaya katılan kişilerin görüşlerinin daha nitelikli olduğunu söyledi.Avrupa'nın ne anlama geldiği sorusuna ankete katılanların yüzde 46'sı ekonomik ve teknolojik gücü yanıtladıklarını söyledi. Avrupa'da yaşamak isteyip istemedikleri sorulduğunda yüzde 62'si evet, nedeni sorulduğunda ise refah düzeyi yüksek olduğu için cevap verilmiştir.Anket sonucunda; Çoğu kişinin ekonomik kaygılar ve yaşam kalitesinin iyileştirilebileceği düşüncesiyle Avrupa Birliği'ne girmek istediğini söyledi. Sunumun sonunda konsorsiyum üyeleri görüşlerini dile getirdiler.Mesut Karaağaç, başka bir derneğin yaptığı ankete atıfta bulundu ve sonuçlarından bahsetti.Projenin bir diğer akademik uzmanı Betül Kübra Doğan ise “Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne Katılım Süreci” konulu bir sunum yaptı.Sunumda, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılım sürecinde yıllar içinde ne gibi müzakereler yürüttüğünü, Türkiye'deki olayların bu süreci nasıl etkilediğini ve Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye bakış açısını anlattı.Sunum sonunda katılımcılar ve konsorsiyum üyeleri görüş ve görüşlerini dile getirdiler. Karşılıklı soru cevap yapıldı.